20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna eelarve sai aegade mahukaim

Tallinna linna 2008. aasta eelarve, mille linnavolikogu tänasel erakorralisel istungil vastu võttis, on senistest mahukaim.

Kolmandal lugemisel sisseviidud muudatustega kujunes 2008. aasta linnaeelarve kogumahuks ligi 7,72 miljardit krooni, teavitas Tallinna linnavalitsus. 2008, mis on 11,7% suurem tänavusest eelarvest. Eelarve eelnõu kolmandaks lugemiseks esitasid volikogu fraktsioonid 12 muudatusettepanekut, millest linnavalitsus ja rahanduskomisjon olid toetanud täielikult või osaliselt seitset ettepanekut. Et need leidsid toetust ka volikogu istungil, suurenes esialgse 7,7miljardilise eelarve kogumaht veel 20,55 miljoni krooni võrra.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul pidas linnavalitsus eelarve kavandamisel eriti oluliseks inimestele paremate elu- ja töötingimuste võimaldamist ning selleks jätkatakse munitsipaalehitust, investeeringuid koolidesse ja lasteaedadesse, suurendatakse lasteaiakohtade arvu ja tagatakse kõigile soovijatele lasteaiakoht. Jätkub ka ühistranspordi eelisarendamine, mille kinnituseks on 25 uue autobussi ja seitsme trollibussi soetamine. Vee- ja kanalisatsioonivõrgu ehitamiseks on kavandatud tänavuse 170 miljoni asemel 300 miljonit krooni ning teede ehituseks ja remondiks üle 500 miljoni krooni. Investeeringud moodustavad linnaeelarve kulutustest kokku üle 20%.

Järgmise aasta linnaeelarve näeb ette ka haridus-, noorsoo- ja sporditöötajate, kultuuritöötajate, sotsiaal- ja hoolekandetöötajate ning avaliku teenistuse töötajate palgatõusu. Eakatele inimestele ja puuetega lastele hinnatõusu kompenseerimiseks makstava toetuse määr kasvab 700 kroonilt 850 kroonile, vähekindlustatud laste toimetulekutoetuse piirmäär 1200 kroonilt 2000 kroonile ning retseptiravimite ja vaktsineerimise hüvitamise piirmäär 2000 kroonilt 2500 kroonile. Jätkub Iru hooldekodu renoveerimine, kogu kompleksi uuendamisega jõutakse lõpule 2009. aastal.

Kultuuriobjektidest on prioriteediks Linnateatri uue hoone projekteerimine ja ehituse alustamine, kuid investeeringuteks eraldatakse raha ka lauluväljakule, Vene Kultuurikeskusele, loomaiale, Lindakivi ja Salme kultuurikeskusele. Ettevõtluse arendamiseks võetakse ette Lasnamäe tööstuspargi teise järgu ja loomeinkubaatori rajamine.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474