Viimsi opositsioon ei nõustu lasteaed-algkooli ehituse andmisega Merkole

Volikogu opositsiooni liikmed, endised
vallavanemad Ants Lindemann ja Kaido Metsma esitasid Harju maavanemale ning
Viimsi volikogule vaide, milles taotlevad viimase 11. detsembri otsuse kehtetuks
tunnistamist tagasiulatuvalt.

Volikogu otsuse järgi ehitaks Merko Ehituse tütarfirma talle endale kuuluvale kinnistule Haabneeme alevikus Karulaugu tee 5 lasteaed-algkooli ning üüriks selle vallale 30 aastaks kokku ligi 750 miljoni krooni eest. Samuti kiideti otsusega heaks üürilepingu põhitingimused ning volitati vallavanemat lepingule alla kirjutama. Hääled jagunesid koalitsiooni kasuks 10:9.

Lindemanni sõnul eeldab otsuse vastuvõtmine vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele aga 21-liikmelise volikogu kogu koosseisu häälte enamust.

Kolmas opositsiooni liige Madis Saretok on tehingut võrrelnud Tallinnas politseimaja rendileandmisega. "See võib olla mõne mehe pensionisammas."

Lepingutingimuste järgi oleks aastane üürisumma fikseeritud osa koos käibemaksuga esimesel üürilepingu aastal maksimaalselt 17 miljonit krooni. Alates teisest aastast tõuseb üürisumma 2,5 protsenti aastas.

Lindemanni arvutuste järgi läheb 30aastane leping vallale maksma üle 743 miljoni krooni, samas jääb koolihoone Merkole.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas rääkis enne jõule, et kinnistu omanik rajab valla poolt esitatud projekti järgi algkooli õppehoone 350 lapsele ja lasteaia 120 lapsele ning vald hakkaks ruume pikaajaliselt rentima. Alternatiivina peetakse läbirääkimisi Viimsi vana kooli omanikega.

Eile vallamajas toimunud lasteaed-algkooli kinnistu detailplaneeringu avalikul arutelul ütles valla elanik, akadeemik Jüri Martin, et tema arvates ei tohiks sinna midagi ehitada. "Tegemist on klindi kaitsealaga ning ehitamine lõhub seal looduse. Sealne looduslik kooslus on sümboli väärtusega," lisas bioloogi haridusega akadeemik.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised