Kinnisvaraärimees: võib-olla pean taksojuhiks hakkama

Omanimelise kinnisvarabüroo omanik Rein
Rahuoja on Eesti kinnisvaraturu tuleviku suhtes pessimistlik ning ei
välista taksojuhiks hakkamist, kirjutas Äripäeva lisa Kinnisvara.

"Ma ei ütle halvasti taksojuhi kohta – see on väärt amet. Võib-olla pean isegi minema taksojuhiks, kui enam kinnisvaras ots otsaga kokku ei vea – maaklerina tunnen ma ju linna hästi!" märkis Rahuoja.

Ta usub, et kinnisvaraturgu tuleb tõmmata veelgi koomale, kuna 2006. aasta paiku pumbati majandusliku kiirarengu tingimustes kinnisvarahindadesse põhjendamatult palju õhku. Nüüd majanduse rahunedes on hinnad hakanud allapoole vajuma.

Languse piir saabub Rahuoja arvates siis, kui taas pääseb maksvusele üle maailmagi tuntud vana tõde: antud asukoha kuu keskmine palk on sama asukoha keskmine ruutmeetri hind. "See kehtis isegi vene ajal, kui kooperatiivkortereid ehitati… Kui hind sinnani langeb, siis on ka piir käes ja ega keegi alla omahinna ka ehitama ei hakka," arvab ärimees. "Välja arvatud juhul, kui muidugi ei tule sellist kollapsit, et peab kõik maha müüma ja minema maale vanavanemate juurde kapsast sööma…" lisab ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised