26. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SOK sai Vooglaiult soodsalt Peterburi hotelliprojekti

Soome suurim hotelli- ja kaubanduskontsern SOK ostis täna, 26. juunil, Märt Vooglaiule kuuluvalt Manutendilt Peterburis Vassili saarel asuva Sokos Hotel Vasilievsky kinnistu.

Hotelli ostja on SOKi tütarfirma SOK Real Estate Int. OY, müüja aga Manutendi tütarettevõte Manutent Hotellid OÜ, teatasid pooled. Ostuga said soomlased endale 100% osaluse viimasele kuuluvas Venemaal registreeritud ettevõttes Otel Plus.

Ostu-müügi tehing on loogiline järg juba rohkem kui kaks aastat tagasi sõlmitud rendi eel-lepingule, millega lepiti osapoolte vahel kokku hotelli pikaajalise rentimise tingimused pärast selle valmisehitamist ja kus olid ka sätestatud SOKi õigused hotelli väljaostmise kohta.

„Praeguses turuolukorras, kus likviidsus on hinnas, tunneb Manutent hotelli müümise võimaluse üle head meelt. Hotellifirma müügiga teenib ettevõte suurusjärgus 1,5 miljonit eurot (23,5 miljonit krooni - toim) kasumit, mis jääb investeerimisotsuse tegemisel kunagi oodatust allapoole,“ seisis Manutendi börsiteates.

Ettevõtte hinnangul on hotelliarenduse kasumlikkust vähendanud kavandatust oluliselt pikem ehitusperiood ning sellega kaasnenud lisakulud ning ehitustööde maksumuse mõningane kasv.

Kogu arendusperioodi vältel on toimunud Peterburi kinnisvarahindade oluline kasv. Turuhindade kasvul ei ole aga olulist mõju valminud hotelli turuhinnale, kuna seda piirab enne ehitama hakkamist SOKiga kokku lepitud 15aastase rendi maksumus.

„Seetõttu ongi mõlemale lepingupoolele kasulik sõlmida valminud hotellihoone müügileping hinnalt, mis on kindlaks määratud koos rendilepingu sõlmimisega allkirjastatud SOKi ostuoptsiooniga,“ teatas Manutent.

Täna allkirjastatud lepingu kohaselt on ostuhinna tasumine kavandatud hiljemalt 26. septembriks 2008. Tehingust laekuvate rahadega kavandab Manutent vajadusel lunastada kogu emiteeritud võlakirjade mahu summas 7 miljonit eurot ning vähendada laenukoormusi Läti arendusprojektides.

“Me hindame kõrgelt kogemust, mille oleme Peterburi turul kinnisvara arendades saanud. Usume, et see ei jää viimaseks Manutendi arendusprojektiks Venemaal,” ütles Manutendi juhatuse esimees Märt Vooglaid.

Hotelli ehitustööd algasid 2005. aasta oktoobris ja hotell on plaanis avada käesoleva aasta sügisel.

”Kinnistu ost Manutendilt toetab meie strateegiat, mille kohaselt ostame endale osa olulistest äripiirkondadest,” ütles SOKi kinnisvarajuht Janne Rytkönen.

Sokos Hotel Vasilievsky asub suurepärases kohas Peterburi peamiste vaatamisväärsuste ja LenExpo messikeskuse lähistel. Üle 15 000 m2 neljatärnihotellis on 255 numbrituba, suur baar, Vene-Prantsuse mõjudega Brasserie Repin, Iiri muusikabaar, väikesed koosolekuruumid, jõusaal, saunakompleks ja parkla.

SOK grupil on juba praegu Peterburis kaks tegutsevat hotelli: 348 numbritoaga Sokos Hotel Olympic Garden Moskovski prospektil ja viie tärniga spaahotell Holiday Club St. Petersburg Vassili saarel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474