3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EA Reng alustas 7,5miljonilist Ugala teatri projekteerimistööd

Ugala teater saab endale juurde moodsa blackbox-tüüpi saali, dekoratsioonide hoidmise ruumid ja garaažid, millega lisandub umbes kolmandiku võrra uut pinda (2700 m²). Projekteerimistööde kogumaksumus on 7,5 miljonit krooni, selle I etapp maksab 2,7 miljonit, teatas teater.

„Ugala teatrihoone on üsna kehvas seisus: maja tehnilised sõlmed on niivõrd amortiseerunud, et võivad igal hetkel üles öelda. Seepärast oleme oodanud projekteerimistööde algust juba pikka aega,“ lausus SA Ugala Teater juhatuse liige Peeter Tammearu.

„Oleme näinud suurt vaeva, et saaksime projekteerimise niisugusel tasemel valmis, et seda oleks võimalik uuesti mõne aja pärast käivitada," lausus Tammeraru. "Ühe soojaga saame nüüd kogu rekonstrueerimistööde esimese etapi projekti: blackbox- saali ning ka maja üldrekonstrueerimise projekt saab valmis. Siis loodame, et majandus nii palju kosub, et saaksime peatselt ka ehitama hakata,“ lisas ta.

„EA Reng võitis riigihanke, millega tehakse SA Ugala Teater tellimusel insenerosade eelprojekt nii uuele osale kui ka olemasoleva teatri rekonstrueerimiseks,“ lausus EA Reng AS direktor Hillar Joon. „Proovime leida teatrile sobivaimad ning parimad lahendused, et teater saaks kõik tööks vajaliku. Tööde käigus uuendatakse teatri olemasolevas osas aegunud kommunikatsioonid, vahetatakse välja lava-, heli- ja valgustehnika ning rekonstrueeritakse senised ruumid,“ rääkis Hillar Joon.

Insenerosade eelprojekti tööde tähtaeg on 20. oktoober sellel aastal, millele järgneb juurdeehituse põhiprojekt tähtajaga 10. aprill 2009. aastal ning hiljem vanema osa põhiprojekt. Arhitektuurse osa ja sisekujundusega tegeleb paralleelselt R-Konsult.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474