4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius: olen Käoga 100% nõus

Trigon Capital Grupi suuromanik Joakim Helenius nõustus sajaprotsendiliselt Jüri Käo soovitusega vajadusel töötajate palkasid alandada, kuna see aitaks Eesti äridel taas konkurentsivõimeliseks tõusta.

"Ma usun, et Eestis saab olema palju ettevõtteid, kus palkasid alandatakse. See ei ole populaarne, aga see on elu," sõnas Helenius. Ta selgitas, et kuna viimasel ajal on palgad Eestis tõusnud tootlikkusest oluliselt kiiremini, pidigi varem või hiljem kriis saabuma.

Ettevõtja sõnul on Eestil kaks teed. Esimene on see, et palgad lihtsalt külmutatakse ja reaalpalk inflatsiooni arvestades langeb. Teine ja isegi efektiivsem tee on palkade otsene alandamine. "Esialgu koondatakse inimesi, aga kui firmast ikkagi raha kaob, siis peab astuma järgmise sammu ja olemasolevate inimeste palku kärpima," nentis ärimees.

Heleniuse sõnul pole Eestis paljud ärid konkurentsivõimelised just liiga kiiresti tõusnud palgakulude tõttu. "Ma olen õnnelik, et Jüri Käo sellise julge soovituse tegi," teatas ta.

Eile Äripäevas toimunud majandustegelaste vestlusringis teatas suurärimees Jüri Käo, et seni kasutamata võimalus on ettevõtjatel töötajate palkasid vähendada. "Mujal maailmas juba nii tehakse. On kollektiivlepingud, seletatakse töötajatele ära ettevõtte arenguperspektiivid ja praegune olukord. Näidatakse, et palku peab vähendama, sest alternatiiv on hullem," selgitas Käo. "Lahe otsus see muidugi ei ole," nentis ta, kuid soovitas seda siiski ja eelkõige väikefirmade juhtidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474