10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puuduv suitsuandur toob trahvi kaela

Tuleva aasta juulist on suitsuandur kõigis majapidamistes kohustuslik ja selle puudumine ähvardab krõbeda trahviga. Praegu on andurid olemas vaid kolmandikul Eesti peredest.

Päästeameti tuleohutuse järelevalve osakonna juhataja Kaur Kajaku sõnul tehakse enne järgmise aasta juulikuud inimeste seas kõvasti ennetustööd, kirjutas Postimees. Nõustamise ajal plaanivad nad teha 4000 kodukülastust, kus inspektorid räägivad anduri vajalikkusest, selle paigaldamisest ja tööpõhimõtetest.

Päästetöötajad ja inspektorid hakkavad andureid ka kontrollima – kõigepealt vaatab päästeamet üle olukorra kõigis vastvalminud hoonetes.

Järgmisel aastal, kui suitsuandur on juba kohustuslik, plaanib päästeamet külastada 3500 kodu üle Eesti. Kui ennetustöö ja varsti algava kampaania käigus ei ole inimesed endale andureid muretsenud, teevad inspektorid elanikule ettekirjutuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474