15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kraft: palju lapsi ja palju pensionisambaid

Uusi pensionifonde tutvustanud Nordea panga juht Vahur Kraft ütles, et kõige paremini kindlustavad vanaduspõlve vastu end need, kes omavad ühtaegu palju lapsi ja palju pensionisambaid.

Nordea panga uuringu kohaselt sõdivad paljud naised lepingu vastu, väites, et nende pensionisambad on lapsed. Samas ei saa ükski vanem nõuda, et järeltulijad talle iga kuu teatud rahasumma maksaks. Lastel on oma elu ning üha sagedamini viib see neid näiteks maailma teise otsa, kust vanemate igapäevane toetamine keeruliseks osutub.

"Mul on endal kaks last, kuid julgen öelda, et 9200 krooniga aastas last üles ei kasvata," kommenteeris Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel dilemmat, kas vanas eas tagab hea elu laps või pensionisammas.

"Parim strateegia on omada palju lapsi ja palju pensionisambaid, siis on elu hästi kindlustatud!," kommenteeris Vahur Kraft. Tänase Nordea pensionifondide tuleku kohta ütles ta: "90% töötavast rahvastikust on juba liitunud pensionifondidega. Võib küsida, kas me pole mitte hiljaks jäänud. Arvan, et me ei ole hiljaks jäänud. Nagu pangandus on pikaajaline äri, on ka pensionifondid pikaajaline äri. Tegelesime siiamaani analüüsiga. "Krafti sõnul sihib Nordea keskpikas perspektiivis nii Eesti, Läti kui ka Leedu kolme suurema pensionifondide pakkuja sekka.

Nordea pensionifondid kuuluvad gruppi Nordea Life Pensions. Sisenemist Eesti, Läti ja Leedu pensionitoodete turule peab Nordea oma strateegiliseks prioriteediks. Nordea pensionitoodete peamiseks sihtgrupiks peavad Kraft ja Tagel 18-25 aasta vanuseid noori ning Nordea 70 000 eraklienti, kellest paljud on panga oma pensionifondi järele ka küsinud.

Tageli sõnul räägib Nordea pensionifondide kasuks nii suur eraklientide hulk, aga ka panga suurus, stabiilsus ja usaldusväärsus ning madalad haldustasud.

Esmalt toob Nordea turule neli erinevat pensionifondi. II samba pensionifondide valikus on kolm erineva kapitalikasvuga fondi. Vabatahtlik kogumisfond Aktsiad 100 on suunatud aktsiaturgudele investeerida soovivatele klientidele.

Põhjamaade suurima pensionitoodete pakkuja Nordea Life Pensionsi klientide arv ulatub 1,2 miljonini ja valitsetavate varade maht 38 miljardi euroni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474