26. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Shell pääses Iraagi gaasile ligi

Iraak ja Shell sõlmisid Lõuna-Iraagi gaasi üle lepingu, teatas firma.

Shell on esimene rahvusvaheline firma, mis üle 35 aasta Iraagi naftale ligi pääseb.

Iraagi naftaministeerium ja Royal Dutch Shell sõlmisid eelkokkuleppe, milles pandi paika Shelli ja South Gas Company ühisettevõtte põhiprintsiibid. Ühisfirma peaks hakkama turustama Basra provintsi gaasi.

Iga päev põleb Lõuna-Iraagis umbes 700 miljonit kuupmeetrit maagaasi ja nafta. Ühisettevõte peaks selle kokku koguma ja töötlema, et varustada kohalikke energiaga, vähendada kasvuhoonegaase ja tuua tulu Iraagile.

Ühisfirma saaks olemasolevad gaasiammutamise, kogumise ja töötlemise vahendid, samas peaks ta investeerima uutesse struktuuridesse ja parandama vanu ja mittetöötavaid seadmeid. Mainitud firma peab esialgu keskenduma kohaliku nõudluse rahuldamisele, tulevikus võib ülejäägi eksportida.

Riiklik South Gas Company saab 51% ühisfirmast ja Shell 49%.

Shelli tegevjuht Linda Cook ütles Bagdadis lepingut sõlmides: „Shell on gaasitööstuse liider ja Iraak üks maailma gaasirikkamaid piirkondi. Ma olen meelitataud, et Iraak valis meid oma partneriteks. Ootame põnevusega ühisettevõtte loomist ja investeerimist.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474