29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme algab Vabadussõja võidusamba ehitus

Homme varahommikul alustatakse Vabadussõja võidusamba paikapanemisega. Kokku asetatakse olemasolevale vundamendile kaheksa raudbetoonist moodulit.

Ühe mooduli kõrgus on 1,9 meetrit ja kaal ligi 15 tonni. Tipmise mooduli kõrgus, mille külge monteeritakse vabadusrist on 70 cm ja kaal 5,4 tonni. Kogu samba konstruktsiooni kõrgus enne klaasristi paigaldamist on 17 m.

Moodulid on valmistatud Eestis, E-Betoonelemendi Tamsalu tehases ning nad transporditakse kohale ühekaupa. Montaažitöid teostav E-Betoonelement loodab töödega valmis saada kolme päeva jooksul, misjärel jätkab järgmise etapi töödega Tšehhi firma Sans Souci.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474