8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vundamendi pingest mõranesid kaubanduskeskuse põrandaplaadid

Kaks ja pool aastat tagasi avatud Narva Astri keskuse hoone hallis mõranesid vundamendi pingest põrandaplaadid. Projekti peatöövõtjaks oli AS Linnaehitus, mille emaettevõte on Eesti Ehitus.

Astri-Narva kinnisvara arendusdirektor Tarmo Kleimann teatas Põhjarannikule, et mõranenud plaadid kaubanduskeskuse hallis on tervikuna kogu hoone loomuliku vajumise tagajärg. Ühtlasi tunnistas ta, et Astri-Narva puhul, mis avati kõigest kaks ja pool aastat tagasi, on tegu ehitajate veaga.

Firma võttis Kleimanni sõnul enda kanda kohustuse kõrvaldada defekt garantii korras. "Mõranenud põrandaplaadid vahetatakse välja juba lähiajal," lubas Kleimann ning lisas: "Ekspertiis näitas, et selle tingis külm talveilm, mis ehituse ajal püsis. Vundamenti valati, kui maa oli sügavalt külmunud.“

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti juures tegutseva ehitusjärelevalve ja hoonete osakonna juhataja Ellen Uusküla ütles, et kui kaubanduskeskuse põrandaplaadid tõepoolest mõranesid hoone vundamendi ülepingest siis on see ehituse käigus aset leidnud suurte rikkumiste tagajärg. "Valada vundamenti, kui maa on külmunud, ei tohi," lisas Uusküla.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474