9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koondamisega hoiab välisministeerium kokku 4 miljonit aastas

Välisministeeriumi hoiab 26 peamaja töötaja koondamisega kokku neli miljonit krooni aastas, rahandusministeerium teatas täna, et 27 juhi ametikoha koondamisega hoitakse kokku miljon krooni kuus.

„Kokkuhoidu planeerides arvestati, et mitu välisministeeriumi osakonda on juba varem töötanud alamehitatuna. Koondada sai vaid nendes struktuuriüksustes, kus mehitatus oli seni parem ning esmajoones seda, millise ametikoha ülesandeid oli võimalik jagada teiste sama üksuse töötajate vahel nii, et töö ei kannataks, sest tööülesanded tuleb täita allesjäävatel töötajatel,“ vastas välisministeeriumi pressisekretär Helen Rits aripaev.ee küsimusele, kuidas osutus võimalikuks koondada 26 töötajat.

Ritsi sõnul püüti välisministeeriumis esmalt leida võimalusi organisatsiooni struktuurimuudatuste abil. "Näiteks liitsime arhiivi ja raamatukogu, kaotasime tõlkebüroo, ei täitnud võimalusel vakantseid ametikohti, vaid jagasime töö olemasolevate inimeste vahel ja kaotasime need ametikohad," tõi ta ümberorganiseerimisest näiteid.

Uurides, kas sellega koondamised piirduvad või on lähiajal lisa oodata, vastas pressisekretär, et rohkem koondamisi ministeeriumil plaanis ei ole.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474