14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: laenupidu niipea ei tule

Nädalavahetusel kohtusid maailma riigijuhid, et leida rahanduskriisile lahendus. SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel leiab, et poliitikute lubadustel on jumet.

"Enamik meetmeid on suunatud pankadevahelise usalduse taastamisele, sest selle puudumine oli lühiajalise laenuturu sisuliselt külmutanud. Otsiti süsteemi nõrgemaid lülisid ning kardeti, et mõni suurem tegija võib veel uppi lennata," vastas Koppel Postimehe küsimusele, milline mõju võib olla riigijuhtide nädalavahetusel kokku lepitud abinõudel.

Koppeli sõnul peab krediidikriis peab praegusel kujul ilmselt päris kiiresti lõppema, sest selline olukord, kus ka täiesti krediidikõlblikel ettevõtetel on probleeme laenu saamisega, on erakordselt tõsine. "Kui riigid koostöös suudavad usalduse taastada, võib tõesti kuuldavale lasta tõsise kergendusohke. Kuid samas peab siiski nentima, et sellist laenupidu nagu viimastel aastatel ei tule ilmselt tükk aega," ütles Koppel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474