15. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S juht: teenime rohkem raha siis, kui meie kliendid on rikkad

Turvafirma G4S Eesti juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul mõjutab majanduslangus ka turvavaldkonda, sest neil läheb hästi siis, kui klientidel on vara, mida on vaja valvata.

Kuidas turvafirmade turul hetkel seis on - on rasked ajad?Loomulikult mõjutab majanduslangus ka turvavaldkonda. Meie teenime rohkem raha siis, kui meie klientidel läheb hästi, kui nad on rikkad, kui neil on vara, mida valvata. Teisalt kipub majanduse langedes ka kuritegevus uusi suundi otsima, mis kindlasti ka turvavaldkonnale tööd annab.

Usun, et majanduslikult raske aeg sunnib ka turvafirmasid senisest suuremale koostööle. Turvaturul on ju esimesed konsolideerumismärgid juba olemas, pean silmas sel aastal ühinenud Skorpioni ja Liltot. See on positiivne.

Mõni soovitus nõrgematele - kuidas praegu ellu jääda?

Selgelt tuleb fokusseerida oma äri, see peaks tagama raskel ajal ellujäämise. Keskenduda tuleb asjadele, mida hästi tead ja oskad, ning lõpetada need kõrvaltegevused, mis headel aegadel on meelitanud kiire kasumiga ja mida oled n-ö juurde tekitanud.

Mis on G4S-i edu saladuseks, et ka langevas majanduses ollakse edukad?

Tegemist on ühe hinnanguga 2007. aastale, st ajale, kus peaminister ei olnud Eestis ainus mees, kes rääkis, et meie majandusel läheb hästi – kuid loomulikult olid siis juba olemas ohu märgid, mis viitasid tänavu plahvatanud majanduslangusele. Meil läkski ju 2007. aastal hästi – seda kinnitab kas või tõsiasi, et turvavaldkonna töötajate palk tõusis tollel aastal 27 protsendi võrra. Kindlasti on hea meel, et G4Si pingutused ettevõtte arendamisel ja kasvatamisel on olnud edukad, aga kui vaadata seda pingerida, siis on meilgi ju veel kasvuruumi. Seal ju nt üks transiidivaldkonnas tegutsev ettevõte, kes oma väärtust selle tabeli andmeil suisa ligi 170 % on kasvatanud. Ja seda ajal, mil kõik rääkisid transiidi hääbumisest.

Turvavaldkond on n-ö mahuäri, kus suurem turuosa tagab suurema efektiivsuse ja arenguvõimelisuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474