23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvesalu: ma ei ole Estoniast mitte midagi koju tassinud

Eile õhtupoolikul arestimajast vabanenud, suures ulatuses taastusravikeskuse Estonia vara omastamises kahtlustatav keskuse juht Vello Järvesalu ütles Äripäevale, et talle esitatud kahtlustus on väljamõeldis, laim ja vale.

„Minu teada algatas politsei uurimise anonüümsete kirjade ja internetikommentaaride tõttu. Eile otsiti mu kodu läbi. Pildistati üles muruniiduk, vaadati auto läbi… Ma olevat justkui Estoniast midagi varastanud ja koju tassinud. No ma ei ole mitte midagi mitte kunagi Estoniast koju tassinud! Midagi loomulikult ei leitud. Ma ei tea, mida õieti leida loodetigi,“ on Järvesalu nördinud.

Ärimehe väitel teda politseis santažeeriti.

"Öeldi, et kui sa meile kõik ära räägid, siis me ei pea sind 48 tundi kinni. Rääkisin küll kõik ära, aga see ei lugenud midagi. Öeldi, et sa valetad!"

Ta ei soovinud Äripäevale kommenteerida Pärnu Postimehes väidetut, et samal ajal, kui ehitati Estonia mais valminud uut basseinikompleksi, renoveeriti ka Järvesalu väidetava sõbranna majaosa.

"Isiklikele küsimustele ma ei vasta. Fakt on see, et olen kellelegi jalgu jäänud ja sellest lähtuvalt nüüd uurimise all," märgib taastusravikeskuse kauaaegne juht. Kellele mees arvab end jalgu jäänud olevat, ta ei öelnud.

Järvesalu rääkis Raadio Pärnule, et ei soovi arestikambris istumise kogemust kellelegi. Nimelt jagas mees kongi arvatava tapjaga. Esmaspäeva hommikul pintsakuväel tööle läinud Järvesalu pidi esimesel ööl kambris külmetama. Söögiks pakutud arestikambris Paradiisi restorani toite, kuid stress ja mure viisid söögiisu. Sestap kaotanud ta kehakaalust tervenisti paar kilo.

ASi Taastusravikeskus Estonia juhatuse liige ja Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Vello Järvesalu peeti kinni esmaspäeva õhtul.

Teda kahtlustatakse suures ulatuses ettevõtte varade omastamises, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.Aastail 1996-1999 oli Järvesalu ka Pärnu linnapea.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474