23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti tänavused suurhanked vaidlustatud

Maanteeameti hangetest on tänavu vaidlustatud Aruvalla-Kose teelõigu ehitus ning Tallinn-Tartu maantee kiiruskaamerate ost ja paigaldus.

AS Alarmtec on vaidlustanud riigihangete ameti vaidluskomisjoni liikme Angelika Timuski sõnul Est-Doma OÜ ja Teede REV-2 ASi statsionaarsete kiiruskaamerate ostu ja paigalduse hankes vastavaks ja edukaks tunnistamise, Merko aga Aruvalla-Kose teelõigu ehituse hanketeate.

Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben ütles, et nad on Aruvalla-Kose teelõigu ehituse hanketeate mõned tingimused tõepoolest vaidlustanud. "Merko Ehitus on Baltimaade suurim ehitusfirma ja meie koduturgudel pole objekte, millega me mahu või oskuste poolest hakkama ei saaks," lisas ta.

Kirgi kütab ka üks maanteeameti tänavustest suurprojektidest, Kukruse-Jõhvi teelõik, mis valmib 2010. aasta lõpuks. “Täna toimuvad veel hanke vaidlustused, kuid eesmärk on see leping selle aasta sees alla kirjutada," ütles ameti peadirektori asetäitja Märt Puust. Maanteeameti pressiesindaja sõnul on Kukruse-Jõhvi projekti vaie jõudnud vaidlustuskomisjonist ringkonnakohtusse ning selle menetlemine jätkub.

"Tänavune trend on, et suuremad riigihanked vaidlustatakse ning see võtab aega," ütles maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus.

Teedeehituse tööde tähtajad oluliselt edasi lükkunud seetõttu pole, ütles Allan Kasesalu maanteeameti avalike suhete osakonnast. "Vaiete protsess on ju hangete eeldatav osa ja sellega oleme arvestanud," lisas ta.

Oktoobri alguses esitas AS Merko Ehitus kaebused Tallinna Ringkonnakohtule, milles taotleb Kukruse riigihanke asjas riigihangete ameti vaidlustuskomisjoni 2. oktoobri otsuste tühistamist ning esialgset õiguskaitset.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise riigihankel kvalifitseerituks tunnistatud AS Merko Ehitus on pakkumise teinud samanimelise eelkäija õigusjärglane ning astus hankemenetluses eelkäija asemele.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise hankes tegi AS Merko Ehitus soodsaima pakkumise, olles kaebuse esitanud ASidest Talter ja Eesti Ehitus vastavalt 50 ja 170 miljonit krooni odavam, kirjutas ehitusuudised.net.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474