29. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pool aastat pole alustatud ühegi büroohoone ehitust

Viimase poole aasta jooksul pole uute büroohoonetega alustatud, selgus Uus Maa Kinnisvarabüroo turuülevaatest.

Samuti seisab ülevaates, et praegu büroohoone ehitamise alustamine ei oleks ka kasumlik. 2008. aastal valmib kokku ligi 90 000 m² uusi büroopindasid kogu Tallinnas. Lepingutega on nendest kaetud ligi 50%.

Arendajad koostavad küll detailplaneeringuid, kuid praegu ehitusega ei alusta.

Uutes büroohoomajades üritatakse üürnikke leida korraga võimalikult suurele pinnale, mistõttu väiksemad ettevõtted jäetakse esialgu tagaplaanile.

Suurem osa südalinna uutest büroopindadest on pakkumises Rotermanni kvartalis, kus vakantsus on suur.

Üürihinnad on poolaasta jooksul südalinnas püsinud enamvähem samad. Enim on langenud hinnad Lasnamäe tagumises osas, kus uue büroopinna võib saada 125 kr/m² .

Prognoosis seisis, et majanduse raske olukord ja ettevõtete halvem seis vähendab nõudlust ka büroopindade järele, kuna ettevõtted toimivad säästurežiimil. Tulenevalt sellest võib oodata vakantsuse kasvu eelkõige äärelinna büroohoonetes.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474