17. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JPMorgan alandas PIK Groupi aktsiasoovitust

JPMorgani analüütikud alandasid Vene kinnisvaraarendaja PIK Groupi aktsiasoovituse müügisoovituseks, kuna ettevõte võib jätta osad võlad maksmata, vahendab Bloomberg.

Aktsia kukkus Londonis soovituse alandamise järel 43 protsenti, ühele dollarile.

Moskva linnavalitsus plaanib maksta tellitud korterite eest vähem.

„Näeme väga tõsist riski, et ettevõte ei pruugi olla võimeline täitma mõningaid võlakohustusi,“ ütles JPMorgani kinnisvaraanalüütik Jelena Jouronova.

PIKil lõppeb sel aastal 700 mln dollarit võlga. Samal ajal kestavad läbirääkimised Moskva linnaga igaviku. Moskva tühistab tõenäoliselt oktoobris PIK võidetud miljardi dollarilise korterite tellimuse. Moskva linn tahab kärpida hinda 17 protsenti.

PIK Group päästetakse tõenäoliselt, kuid see ei pruugi olla majanduslikul kaalutlusel päästmine, mis võib oluliselt muuta aktsionäride struktuuri.

JPMorgan kärpis PIK kasumiprognoose aktsia kohta 2008 kuni 2010 aastani vahemikus 55 kuini 75 protsenti, kuna rubla on nõrgenenud ja nõudlus kinnisvara järele väheneb. Pank ei avalda enam aktsia hinnasihti, kuna ei ole kindel, et PIK suudab võlga tagasi maksta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474