18. november 2008

Q Vara poisid on võlgu luksusauto eest?

Q Vara omanikud lasid võlgu jäädud 58 liisingumakset maksehäireregistrisse kanda. Kuni 200 000kroonine liisinguhäire viitab jännijäämist luksusauto majandamisel.

Pikka aega lubas Q Vara juht Alo Lillepea kinnisvarakontserni emaettevõtte võlgadest puhta hoida ja mitmeid kuid polnudki maksehäireregistris Q Vara kohta ühtegi punast kannet. 29 praegust probleemset liisinguvõlga pärineb 1. oktoobrist ja on siiani tasumata. Võlasummad jäävad 1001 ja 50 000 krooni vahele.

Ehkki Alo Lillepea on avalikkusele väitnud, et Q Vara omanikud panevad ettevõttesse miljoneid kroone juurde, on tekkinud ka rohkem kui 2 miljoni kroonine maksuvõlg. Kinnisvarakontsern on kopsaka summa võlgu OÜ-le Vealeidja ning koopiafirmale Jajaa.

Q Vara tütarfirma Q Ehituse juhid Urmas Altin ja Alo Lillepea troonivad täna Äripäevas avaldatud vastutustundetute ettevõtjate nimekirjas. Incure Inkasso andmetel ei täida nad nõuetekohaselt oma maksekohustusi, seejuures võlgneb Q Ehitus Incure Inkasso kliendile üle miljoni krooni. Võlgu on nad aga rohkematele kui ühele firmale.

Lisaks iseloomustab ehitusfirmat 6,9 miljoni kroonine maksuvõlg ning üheksa tõsist hilinemist liisingumaksetes.

Q Vara omanik SLProductions võlgneb riigile 1,5 miljonit krooni makse ja liisingufirmale 20 makset vahemikus 1001-200 000 krooni. 50 001-200 000-kroonine liisinguhäire viitab jännijäämist luksusautoga.

Kodulehe andmetel töötab Q Varas praegu 13 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806