18. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara poisid on võlgu luksusauto eest?

Q Vara omanikud lasid võlgu jäädud 58 liisingumakset maksehäireregistrisse kanda. Kuni 200 000kroonine liisinguhäire viitab jännijäämist luksusauto majandamisel.

Pikka aega lubas Q Vara juht Alo Lillepea kinnisvarakontserni emaettevõtte võlgadest puhta hoida ja mitmeid kuid polnudki maksehäireregistris Q Vara kohta ühtegi punast kannet. 29 praegust probleemset liisinguvõlga pärineb 1. oktoobrist ja on siiani tasumata. Võlasummad jäävad 1001 ja 50 000 krooni vahele.

Ehkki Alo Lillepea on avalikkusele väitnud, et Q Vara omanikud panevad ettevõttesse miljoneid kroone juurde, on tekkinud ka rohkem kui 2 miljoni kroonine maksuvõlg. Kinnisvarakontsern on kopsaka summa võlgu OÜ-le Vealeidja ning koopiafirmale Jajaa.

Q Vara tütarfirma Q Ehituse juhid Urmas Altin ja Alo Lillepea troonivad täna Äripäevas avaldatud vastutustundetute ettevõtjate nimekirjas. Incure Inkasso andmetel ei täida nad nõuetekohaselt oma maksekohustusi, seejuures võlgneb Q Ehitus Incure Inkasso kliendile üle miljoni krooni. Võlgu on nad aga rohkematele kui ühele firmale.

Lisaks iseloomustab ehitusfirmat 6,9 miljoni kroonine maksuvõlg ning üheksa tõsist hilinemist liisingumaksetes.

Q Vara omanik SLProductions võlgneb riigile 1,5 miljonit krooni makse ja liisingufirmale 20 makset vahemikus 1001-200 000 krooni. 50 001-200 000-kroonine liisinguhäire viitab jännijäämist luksusautoga.

Kodulehe andmetel töötab Q Varas praegu 13 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474