19. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Artig Kinnisvara võlakirjade intress 30%

Marek Antoniaki suurosalusega Artig Kinnisvara emiteeris tänavu juunis ligi 19 miljoni krooni eest aastase tähtajaga võlakirju, mille intress on topelt suurem kui keskmistel spekulatiivsetel võlakirjadel - lausa 30 protsenti.

"Ma ei soovi seda teemat kommenteerida. Me pole avalik ettevõte ja summa on väike. Küsige parem millegi muu kohta," teatas Antoniak võlakirjateemaliste küsimuste peale. Ta lisas, et firmal läheb hästi ja projektid müüvad.

"Võlakirjainvestorid ei pea muretsema," teatas mees.

Artig Kinnisvara võlakirjad müüdi kohalikele juriidilistele investoritele. Kohustuslikes pensionifondides neid võlakirju silma ei jäänud. "Ei ütle, kes on investorid," teatas firma suuromanik Antoniak.

Väärtpaberite keskregistri andmetel emiteeris võlakirjad advokaadibüroo Entsik Partnerid. Võlakirjade lunastamise tähtaeg on järgmise aasta 1. juunil. Tegemist on fikseMarek Antoniak Hansaõue elamurajooniseritud intressimäära ja lunastusmaksega tagatud võlakirjadega, mis ei ole börsil noteeritud.

OÜ Artig KV eelmise aasta käive ulatus 192 miljoni kroonini ning puhaskasum 49 miljoni kroonini. Möödunud aasta investeeringute summa oli 76 miljonit krooni.

Firma on seotud mitme kohtusaagaga.

Varasem Artig Kinnisvara ainuomanik Antoniak müüs tänavu kevadel osalusi kolmele strateegilistele partneritele. Firma uuteks kaasosanikeks said kolm kohalikku kinnisvara- ja investeerimisfirmat: Satnam Europe OÜ (Kersti ja Argos Kracht), Toompeamaja AS (Andres Saame ja Einar Entsik) ja Integer Invest OÜ (Indrek Raudne).

Praeguse seisuga kuulub Antoniakile Äriregistri andmetel 30 protsenti Artig Kinnisvarast, 70 protsenti jaguneb teiste osanike vahel.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474