21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Roben: avalik sektor on turul suurim tellija järgmised 4-5 aastat

Avalik sektor on ehitusturu suurim tellija järgmised 4-5 aastat. Avatud konkursside põhimõtte rakendumine võiks tuua reaalse konkurentsi ka seni suletud teedeehituse turule, seda on kinnitanud ka viimased hanked, mil uued tulijad on suutnud pakkuda paremaid hindu, märgib Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben saadetud teates.

Elamuehituse kiire vähenemine ja keerulised finantseerimistingimused viivad ehitusturu langusfaasi mitmeks järgnevaks aastaks.

Merko Ehitus arvestab lähiaastatel majandustulemuste languse ja kasumlikkuse kukkumisega, kuigi ettevõttel on portfellis tänase seisuga 3,6 miljardi krooni eest ehituslepinguid. Kujunenud olukorras oli kevadel dividendide maksmisest loobumine ainuõige otsus, mis annab täna meile piisava likviidsusvaru ja konkurentsieeliste uute projektide sissevõtmisel.

Tellijate jaoks on just tugev kapitaliseeritus ja likviidsus lisaks kvaliteedile täna peamine väärtus, sest kõik ehitusettevõtted ei pruugi pikaajalisi lepinguid suuta oma enda majanduslikust olukorrast tulenevalt täita.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474