26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: Aasias autotootjate kadu, finantssektori pidu

Kuigi täna kell seitse läbi meie aja järgi õhkus Aasia börsidelt veel positiivsust, ei astunud sama jalga Jaapan, Austraalia ja Vietnam. Mida kellaaeg edasi, seda tihedamaks muutusid langejate read. USA peamised indeksid lõpetasid eilse päeva ei kellegi maal – liikudes vähese ulatusega eri suundades.

Reitinguagentuur Fitch otsustas, et Toyota Motor ei vääri maailma kõrgeima järgu krediidireitingut. Toyota varasem AAA reiting asendati AA reitinguga. See oli autotootjale esimene reitingulangetamise kogemus aastakümne jooksul. Autotoojad olid ka börsil langemas, finantssektor aga tõusis. Toyota aktsia langes 4,6 protsenti, 2985 jeenile.

Austraalia kahjukindlustaja QBE ostis hulgi USAst seltse. Neli seltsi USAst ja Euroopast lisati nüüd ostukorvi, kokku on selts ostnud tänavu 12 kindlustusseltsi. QBE aktsiaga kauplemine peatati, kuna ettevõte emiteerib ka 1,36 mld dollari eest aktsiaid.

Tai lennukompanii aktsia langes. Tai valitsusevastased meeleavaldused on peatanud Bangkoki peamise lennujaama töö.

Enam kui pooled Aasia aktsiad, mis kuuluvad MSCI Aasia indeksisse, on kukkunud läbi raamatupidamisväärtuse.

OECD, mis veel hiljuti ootas 30 liikmesriigile tulevaks aastaks 0,3 protsendist majanduskasvu, ootab nüüd 0,4 protsendist majanduslangust.

Jaapani aktsiaturg langes 1,6 protsenti, Austraalia 2,3 protsenti, Tai 1,9 protsenti, India 0,1 protsenti, Malaisia 1,1 protsenti ja Vietnam 2,7 protsenti. Hongkongi börs tõusis 3,4 protsenti, Hiina 1,4 protsenti, Taiwan 0,1 protsenti, Korea 4,3 protsenti, Indoneesia 2,9 protsenti ja Singapur 1,2 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474