1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalle Rõõmus: oleme mõõnades karastunud

Oleme elanud kõik turu tõusud ja mõõnad üle, erinevates olukordades on meie meeskond püsinud alati sama suur, ütles arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus AS juht Kalle Rõõmus.

"Meeskond on alati olnud sama suur erinevates turuolukordades, me elame kõik ajad üle. Oleme elanud varem ja elame ka praegu," kommenteeris Rõõmus. "Meil on neis tõusudes ja mõõnades karastus olemas," lisas ta.

"Praegu häirib kõige rohkem ebaaus konkurents, kus lihtsalt riigihanked pakutakse neli korda odavamalt ning see tagasilöök tuleb kunagi ehitajatele," tõdes ta.

"Kui aasta tagasi pakuti igas kuus mingit kortermaja teha, siis nüüd pole pool aastat pakutud," sõnas Rõõmus. Ta lisas, et hetkel tegeleb büroo Tartu Ülikooli Kliinikumi eskiisprojektiga, mis on üks nende suurprojektidest.

"Kui riik käituks mõistlikult nagu naabrid teevad, et halbadel aegadel tehakse investeeringuid, saavad ehitajad ja projekteerijad tööd ning maksud hakkavad liikuma. Kui tehakse nii, siis midagi hullu ei juhtu. Kui aga need keeratakse kinni, siis ei tea, mis saab," ütles ta.

Sweco olukorda kommenteerides sõnas Rõõmus, et nad tekitasid konsortsiumi ilmselt väga valel ajal. "Kui kolm firmat saavad kokku, jääb ka mingit sadet, millest on vaja lahti saada. See on liitumisel tervendav," kommenteeris ta ja lisas, et teeb Swecoga koostööd ning hindab neid kui häid partnereid. "Nende juhtkond on tubli ja küll nad midagi välja mõtlevad," oli Rõõmus optimistlik.

"Võib-olla meil on lihtsam, kuna oleme väiksemad ja paindlikumad, kõik on tööl täistööajaga ja täis palgaga. Me teenime oma kulud tagasi, kuid kõik tunneme, et olukord on teistmoodi," rääkis Rõõmus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474