2. detsember 2008
Jaga lugu:

OPECi juht: muud naftatootjad ühinegu

Naftatootjate ühenduse juht Chakib Khelil kutsus täna Venemaad, Norrat ja Mehhikot organisatsiooniga ühinema või vähemalt kaasa tulema toodangu vähendamisega, et pidurdada nafta hinna langust.

Khelil, kes on ühtlasika Alžeeria naftaminister, ütles, et teised suuremad naftatootjad peaks „väljendama oma solidaarsust“ OPECiga kas sellega ühinedes või tootmise piiramise meetmeid järgides, vahendas Associated Press. Tema sõnavõtt järgnes tänasele nafta hinna langusele 48 dollarile barreli kohta. Kauplemispäeva algul käis hind veelgi madalamal. Hinnalangus on jätkunud vaatamata OPECi nädalavahetuse teatele toodangu piiramise kavast.

Venemaa otsene ühinemine naftatootjate ühendusega ei ole sealsete valitsusametnike teatel kõne all, küll on aga ettevalmistamisel koostööleping, mida arutatakse veel sel kuul naftakartelli kokkusaamisel Alžeerias. OPEC (Organization of Petrol Exporting Countries) kontrollib u. 40% maailma naftatoodangust. Venemaa, Mehhiko ja Norra liitumisel saaks ta turgu valitseva positsiooni, mis suurendaks märgatavalt tema mõju nafta hinnale. OPEC seab oma liikmeile ekspordikvoote, suurendades või vähendades nõnda nõudlust maailma naftaturul. Sellest sõltub oluliselt turuhind. Tänavu ei ole OPEC kuidagi suutnud vältida nafta hinna kolmekordset langust alates juulikuu tipptasemest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee