13. detsember 2008
Jaga lugu:

Vene väed taashõivasid Perevi küla Gruusias

Täna hommikul ei lubanud Vene väed Euroopa Liidu riikide suursaadikud Gruusias siseneda Perevi külla, teatas välisministeerium.

Külla sisenemise asemel nägid suursaadikud liikumas Venemaa relvajõudude rasketehnikat ning lendamas helikoptereid. Ühtlasi tõdesid suursaadikud, et kohalikke elanikke ei lastud oma kodudesse.

Eesti suursaadik Gruusias Toomas Lukk meenutas Venemaa mõne päeva tagust lubadust, et viib oma väed Perevist välja 12. detsembriks. „Ehkki meedias olid uudised ja ka ELi vaatlejad kinnitasid, et kontrollpunktide maha võtmist tõesti alustati ning asju pakiti kokku, tulid juba 12. detsembri õhtul tulid Perevist uudised, et Vene väed on sisenenud uuesti külla ja Gruusia politsei ja sõdurid olid välja aetud,“ rääkis Toomas Lukk.

„Venemaa rikub jõhkralt 12. augustil president Sarkozy vahendatud 6-punkti kokkulepet ning selle 8. septembri täpsustavat kokkulepet, kus Venemaa lubas väed välja tõmmata konfliktieelsele joonele, välja Lõuna-Osseetiaga piirnevatelt aladelt,“ ütles Lukk.

„Et ka Gruusia politsei on olnud sunnitud Perevist lahkuma, oleme mures külaelanike julgeoleku ja turvalisuse pärast. Kohustus neid kaitsta lasub Vene jõududel, kelle kontrolli all see piirkond hetkel on,“ rõhutas Lukk.

EL riikide suursaadikud eesotsas eesistuja Prantsusmaa suursaadiku Eric Fournieriga sõitsid täna, 13. detsembril kontrollima, kas Vene Föderatsioon on vastavalt lubatule viinud välja väed Perevi külast, mis asub Gruusias ligi 3 km kaugusel nn administratiivpiirist Lõuna-Osseetiaga.

Delegatsiooni kuulusid Rumeenia, Hollandi, Leedu, Eesti suursaadikud ning Poola, Tšehhi, Saksamaa, Itaalia, Taani diplomaadid. Kohapeal viibisid ka Euroopa Liidu vaatlusmissiooni Gruusias (EUMM) liikmed.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee