15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi ostab Vestmani kinnisvarabüroo

Pindi Kinnisvara ostab Eesti ühelt suurimalt maaomanikult Vestman Grupilt kinnisvarabüroo.

ASide Pindi Kinnisvara ja Vestman Teenused aktsionärid sõlmisid eelmisel nädalal kavatsuste protokolli firmade vahendus- ja hindamisteenust osutavate müügiüksuste ühendamiseks, teatas Pindi juhatuse liige Peep Sooman.

Pindi juhatuse esimehe Kalev Roosiväli sõnul on tegu suurima liitumisprotsessiga Eesti kinnisvaraturu ajaloos. "Ühendatud müügiüksus muutub konkurentsituks liidriks nii vahendus- kui hindamisturul, omades suurimat ja tugevaimat esinduste arvu üle Eesti," sõnas ta.

Võtan Vestman Teenused omanike ees mütsi maha, sest tegemist on äärmiselt tugeva ja professionaalse meeskonnaga, kes on suutnud üle-eestiliselt luua juhtgruppi kuuluva teenuseäri, lisas Roosiväli.

Pindi on parim väljund Vestmani jaoks, sest kui enamus tuntud ja tugevaid kinnisvarabüroosid tõmbavad end kokku, siis Pindi on viimase aasta jooksul silma paistnud kui võimekas ja aktiivne firma, mis raskel ajal on suutnud turuosa suurendada ning teenuseid arendada, tsiteerib Pindi pressiteade Vestmani omanikke.

Vestman Grupi põhitegevusteks on metsa- ja põllumaa majandamine, firma on Eesti suuremaid maaomanikke ning arendab lisaks ka taastuvenergia valdkonda. Selle aasta alguses otsustasid Vestmani omanikud eraldada põhitegevusega mittehaakuva kinnisvarabüroo ja asuti tegelema partneri otsinguga.

"Vestman Grupi organisatsiooni tugevusest tingituna ei ole Vestman Teenused finantsraskustes ja omab seniajani tugevat ja professionaalset meeskonda," kinnitas Vestman Grupi personali- ja avalike suhete juht Arvo Allev.

Kahe firma ühendamisel tekib Pindi teatel Eesti suurima müügiportfelli ning hindamiskäibega kinnisvarabüroo. Pindi juhi Kalev Roosiväli sõnul pakub organisatsioonide ühendamine sünergiat – Pindi omab tugevat positsiooni suuremates Eesti linnades nii vahendus-, hindamise- kui kinnisvara korrashoiu teenuste osutamisel, Vestmanil on ülitugev positsioon väiksemates linnades ja maapiirkondades, samuti metsa- ja põllumaa kompetents.

Pindi ja Vestmani esindajad kinnitasid, et kuni ühendamispäevani on tehingu täpsed tingimused konfidentsiaalsed ning kokku pole lepitud ka kaubamärkide kasutamise kord.

Pindi Kinnisvara on Eesti suurima kontoritevõrguga kinnisvarabüroo, mis tegutseb Realia kaubamärgi all ka Riias ning Vilniuses. Firma müügiportfellis on Eestis üle 2000 objekti ning aastas väljastab Pindi Kinnisvara 6000 kinnisvara eksperthinnangut.

Vestman Teenused on üks mitmest Vestman gruppi kuuluvast ettevõttest. Gruppi kuuluvad veel sellised firmad nagu Vestman Varahaldus, Metsamaahaldus, Vestman Energia, Piibeleht Arendus jt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474