17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitus ostis Lätis teedeehitusfirma

Eesti Ehitus sisenes pisikese Läti teedeehitusfirma ostuga lõunanaabrite turule.

Eesti Ehitus teatas börsile, et sajaprotsendiliselt talle kuuluva ASi ASPI Läti tütarettevõtte SIA Abagars ostis 75% Läti ettevõtte SIA LCB aktsiatest. ASPI osalus Abagarsis on 56%.

LCB on Läti kirdeosas asuva Latgale piirkonna suurima linna Daugavpilsi ümbruses tegutsev teedeehitusettevõte. Firma tegutseb aastast 2005 ning olnud piirkonna üks kiiremini kasvavaid ettevõtteid teedeehituse alal, seisab börsiteates.

LCB majandustegevus on hõlmanud nii teedeehituse peatöövõttu kui ka allhangete osutamist. Ettevõtte klientideks on peamiselt kohaliku omavalitsuse ning riiklikud asutused.

Läti riigiteede mulluse aastaraamatu järgi tegi LCB riikliku tähtsusega teedel töid ca kahe miljoni krooni eest, olles käibelt 45 teehitaja seas 44. kohal. Teedeehituse kogumaht oli mullu Lätis 2,5 miljardit krooni.

Eesti Ehituse eesmärk on siseneda Läti teedeehitusturule, kus kontsern pole varem tegutsenud. "Latgale piirkond on Riia kõrval üks suuremaid ja tähtsamaid ning Daugavpilsi ümbrus läbitavuselt Läti üks tihedamaid kuna asub geograafiliselt Leedu, Venemaa ja Valgevene sõlmpunktis," seisab börsiteates.

LCB aktsiate omandiõiguse üleminek toimub pärast registreerimistoimingute tegemist eeldatavalt jaanuaris 2009. aastal.

Enam kui 20 tütarettevõttega Eesti Ehituse kontsern on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni 2007. aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,8 miljardit krooni ja puhaskasum 290 miljonit krooni. Eesti Ehituse kontsern annab tööd rohkem kui 1200 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474