17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilk Kanguri vahistamise ajal: see on lausa ehmatav!

"See on lausa ehmatav, kõik need arreteerimised ja kõik see, mis toimub!" kommenteeris ettevõtja Rein Kilk sügisel 2006 vastlahvatanud maadevahetuse skandaali.

Aripaev.ee küsis Rein Kilgilt 6. oktoobril 2006, kas toonane keskkonnaminister Villu Reiljan peaks maa-ametis toimunud võimaliku korruptsiooni tõttu tagasi astuma.

"See on lausa ehmatav, kõik need arreteerimised ja kõik see mis toimub!" vastas Kilk toona. "Uurimine alles algas ja see pole just väga ebamäärane juhtum," lisas ta.

"Mis me siin ennustame praegu. Mina olen veendunud, et siin pole Reiljanile midagi ette öelda. Ootame ära tulemused ja siis selgub," kommenteeris Kilk kahe aasta eest küsimust, kas Reiljan peaks tagasi astuma.

Samal päeval, 6. oktoobril 2006 teataski Villu Reiljan, et astub ametist tagasi.

Postimees kirjutas täna, et ka Rein Kilk püüdis maa-ameti juhi Kalev Kanguri abiga välja rääkida suurt riigile kuuluvat krunti Tallinna külje all, lubades vaeva eest tasuda sularahaga. Lehes avaldatud Kilgi ja Kanguri telefonikõnes viitas Kilk korduvalt Estrile ja Villule, kellega ta oli samuti maadevahetust arutanud. Ilmselt pidas Kilk silmas Ester Tuiksood ja Villu Reiljanit.

Villu Reiljan (vasakul) ja Rein Kilk 2006. aastal presidendivalimistel Estonia kontserdisaalis

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474