18. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: 90% kukkunud Vene kinnisvaraaktsiad langevad edasi

Vene kinnisvaraarendajate aktsiad kukuvad Moskvas, kuna õhku täis kinnisvarahinnad peavad langema, et ostjaid turule tagasi meelitada ning tõsta aktsiate väärtust, vahendas Bloomberg.

Vene miljardäri Vladimir Jevtušenkovi Sistema Halsi aktsia hind alanes täna 11 protsenti rekordmadalale 319 rublale. Tänavu on see aktsia kukkunud 94 protsenti.

Moskva korterite hinnad on alates 2003. aastast kasvanud kuus korda, muutes Venemaa pealinna Global Propery Guide'i andmeil maailma üheks kallimaks eluasemeturuks. Moskvast eespool on vaid Monaco ja London.

"Ostjaid ei tule enne, kui hinnad kukuvad kõvasti," ütles UniCrediti analüütik Roman Gromov. "Mõned arendajad pakuvad juba 25protsendist allahindlust, aga me ei näe ikka ostjaid," lisas ta. Gromov prognoosis, et hinnad peavad kukkuma 25-50 protsenti, et ostjad taas välja tuleksid.

Raven Russia hind langes Londonis 1,3 protsenti, 19 pennile.

"Vene arendajate hinnad ei näe järsku taastumist," kirjutasid Renaissance Capitali analüütikud eile.

Goldman Sachs prognoosis 1. detsembril, et Vene korterite hinnad võivad kukkuda tuleval aastal dollaripõhiselt 32 protsenti. Novembris langes Moskvas eluaseme ruutmeetri hind 2,3 protsenti, 5972 dollarile. 15. detsembriks maksis ruutmeeter 5558 dollarit.

Vene arendajatest koosnev Renaissance Capital Property aktsiaindeks on 2007. aasta juuni rekordtasemelt kukkunud 92 protsenti. PIK Groupi aktsia on samal ajal kukkunud 96 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474