5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus eluase maksab müügis olevatest poole vähem

Praegu võib uue kodu ehitada poole odavamalt kui paar aastat tagasi. Ehitushind võib olla isegi 800-900 eurot (12 500-14 000 krooni) ruutmeetri kohta, avaldas biznews.lv.

NCH Advisors Inc. Kinnisvaraekspert Karlis Cerbulis ütles, et kinnisvarahinnad hakkavad üha rohkem vastama tegelikkusele. "2009. aastal võib kinnisvaraturg saavutada madalaima punkti, hakates aasta lõpus stabiliseeruma," prognoosis ta ajalehes Diena bizness. Haiget saavad eksperdi sõnul kõik turusegmendid, kuid eriti halb seis ähvardab eluasemeturgu.

Praegu võib meie arvestuse järgi ehitada uue eluaseme ehitada odavamalt, kui on hind, millega kinnisvaraarendajad uusehitisi müüvad, seejuures peavad paljud müüma alla omahinna. See tähendab, et paljud arendajad on sattunud lootusetusse seisu," rääkis Cerbulis. "Betooni, bensiini, tööjõu ja muu hinna languse tõttu tulime järeldusele, et uue eluaseme saaks ehitada poole odavamalt. Jutt võib käia isegi 800-900 eurost ruutmeetri kohta."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474