14. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salva kogus aastaga 4% vähem kindlustusmakseid

Salva Kindlustus kogus eelmisel aastal kindlustumakseid 362 miljonit krooni, mis on üle-eelmisest aastast neli protsenti vähem.

Salva Kindlustus maksis eelmisel aastal hüvitisi kogusummas 200,4 miljonit krooni, mis on eelneva aastaga võrreldes 7,4% vähem.

Salva Kindlustuse müügidirektor Algor Orava sõnul oli 2008. aasta kindlustuses sarnane muus majanduselus toimuvaga. "Kahjukindlustussektori koguturu kasv on selgelt pidurdunud, aasta kokkuvõttes jääb see alla 4%," ütles ta.

"Eriti just aasta teine pool on näidanud, et konkurentsi tihenemine ja uue müügi vähenemine on viinud kindlustusseltsid senisest selgelt agressiivsema turuvõitluse faasi, mis on toonud kaasa ka hindade alanemise mitmetes kindlustusliikides” lisas Orav.

Salva Kindlustuse väljamakstud hüvitiste põhistruktuur jäi sarnaseks eelnevate aastatega. Enim hüvitisi maksis Salva liiklus- ja kaskokindlustuses, vastavalt 80,4 miljonit ning 71,1 miljonit krooni. Järgnesid varakindlustus 25,7 miljoni ning reisikindlustus 20,6 miljoni krooniga.

Suurim hüvitiste kasv toimus sarnaselt 2007. aastaga reisikindlustuses, kus möödunud perioodiga võrreldes kuulus hüvitamisele 61,8% suurema summa eest kahjusid. Varakindlustuses on hüvitised aastaga suurenenud 37,1%, kasko- ja liikluskindlustuses aga vähenenud, vastavalt 4,2% ning 25,7%.

Sarnaselt hüvitistega olid Salva Kindlustuse jaoks maksete kogusummas protsentuaalselt enim kasvanud kindlustusliikideks reisi- ja varakindlustus, mille mahud kasvasid vastavalt 46% ning 10,4%. Liikluskindlustuses koguti makseid 8,6% võrra ning kaskokindlustuses 20,2% võrra vähem kui eelnenud aastal.

"Reisikindlustuse turul parimate tulemuste saamise nimel oleme viimased kolm aastat tõsist tööd teinud," ütles Algor Orav. "Hea koostöö suuremate reisibüroodega ning mugav online-müügimoodul meie kodulehel on viinud Salva Kindlustuse selles valdkonnas kindlaks turuliidriks ligi 50%-lise turuosaga," lisas ta.

Muude toodete lõikes pidas Orav tähelepanuväärseimaks kaskokindlustuses toimuvat. "Tihenenud konkurents kõige selgemini näha kaskokindlustuse turul, kuna seda toodet pakuvad esimeste hulgas ka kõik uuemad turuletulijad," rääkis ta.

Selle aasta märksõnadena Salva Kindlustuse jaoks näeb Orav efektiivsuse suurendamist, tootearenduse jätkumist ning hea klienditeenindustaseme hoidmist. "Just maksimumtasemel teenindus, läbimõeldud tootearendus ning efektiivsem teenuste pakkumine on need instrumendid, mille abil 2009. aastal edasi liigume," ütles ta.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud kahjukindlustusselts, mille turuosa on Statistikaameti andmeil 8%. Salva Kindlustus pakub era- ja äriklientidele kõiki enamlevinud kahjukindlustustooteid ning omab 24 esindust ja müügipunkti üle Eesti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474