20. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus asub arutama riigikogu palgaseaduse põhiseaduslikkust

Riigikohus arutab tänasel avalikul istungil president Toomas Hendrik Ilvese poolt välja kuulutamata jäetud riigikogu liikme palga ajutise korralduse seaduse põhiseaduslikkust.

Parlament võttis seaduse vastu mullu novembris, ning kui president jättis selle välja kuulutamata, võeti seadus muutmata kujul uuesti vastu, vahendas ERR.ee.

President esitas siis riigikohtule taotluse tunnistada seadus põhiseadusega vastuolus olevaks, kuna tema kinnitusel on selle keelu üks eesmärke vältida olukorda, et saadikud tegelevad omaenda tasu küsimustega populistlikel kaalutlustel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474