21. jaanuar 2009

Eesti töötud pürgivad üha enam välismaale

Tööturuametisse pöördub aina rohkem inimesi, kes tunnevad huvi töövõimaluste vastu piiri taga. Kuna koondamised on tabanud teisigi riike, pole sageli ka välismaal sobivat tööd pakkuda.

Koondamiste tõttu on suurenenud huvi töötamise vastu välismaal, kinnitas tööturuameti Ida-Virumaa osakonna EURES-spetsialist Natalja Rabeko, kes jagab infot Euroopa riikide elu- ja töötingimuste ning vabade töökohtade kohta, kirjutas Põhjarannik.

Rabeko sõnul on keskmine tööhuviline 25-40aastane. Tema jutule tulevad nii need, kes on siin koondatud, kui ka inimesed, kes töötavad, aga otsivad piiri taga suuremat teenistust. Samuti on selliseid, kes juba töötasid välismaal, kuid jäid seal tööta ja soovivad kuhugi mujale minna. "Näiteks on ju teada, et Soomes on kaotanud töö rohkem kui 40 000 ehitajat," rääkis ta.

Kõige rohkem uurivad idavirulased töövõimalusi Skandinaavias: Rootsis, Soomes, Norras.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474