21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti töötud pürgivad üha enam välismaale

Tööturuametisse pöördub aina rohkem inimesi, kes tunnevad huvi töövõimaluste vastu piiri taga. Kuna koondamised on tabanud teisigi riike, pole sageli ka välismaal sobivat tööd pakkuda.

Koondamiste tõttu on suurenenud huvi töötamise vastu välismaal, kinnitas tööturuameti Ida-Virumaa osakonna EURES-spetsialist Natalja Rabeko, kes jagab infot Euroopa riikide elu- ja töötingimuste ning vabade töökohtade kohta, kirjutas Põhjarannik.

Rabeko sõnul on keskmine tööhuviline 25-40aastane. Tema jutule tulevad nii need, kes on siin koondatud, kui ka inimesed, kes töötavad, aga otsivad piiri taga suuremat teenistust. Samuti on selliseid, kes juba töötasid välismaal, kuid jäid seal tööta ja soovivad kuhugi mujale minna. "Näiteks on ju teada, et Soomes on kaotanud töö rohkem kui 40 000 ehitajat," rääkis ta.

Kõige rohkem uurivad idavirulased töövõimalusi Skandinaavias: Rootsis, Soomes, Norras.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474