21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ojuland: ootame kohtuotsuse ära

Riigikogu aseesimees, reformierakondlane Kristiina Ojuland ei soovinud riigikogu kantselei muret, kuidas tagada märtsi algusest parlamendi liikmetele võimalik palgatõus, kommenteerida.

"Ootaksime kõigepealt ära riigikohtu lahendi. Kohtuotsused on täitmiseks kõigile. Enne Riigikohtu lahendit ei sooviks antud teemal spekuleerida," jäi Ojuland napisõnaliseks.

Kristiina Ojuland teenib parlamendi aseesimehena 5,5-kordset Eesti keskmist palka ehk 67 485 krooni kuus. Sellele lisandub 30%-line kuluhüvitis ehk 20 245,5 krooni. Tänase seisuga küünib Ojulandi igakuine sissetulek ligikaudu 88 000 kroonini.

Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul ei osanud täna Äripäevale öelda, kust võtta kantselei eelarvesse 26 miljonit krooni. Kui riigikohus otsustab, et rahvasaadikud ei saa enda palku külmutada, peab summa hiljemalt 1. märtsiks kantselei eelarves olema, et rahvaesindajatele ikkagi seadusega ette nähtud palgatõus garanteerida.

Kui eelarvet koostati, siis eeldati, et riigikogulaste võimalikuks palgatõusuks ette nähtud summa - 26 miljonit krooni - võetakse valitsuse reservfondist.

Ta ütles, et kui kantselei mullu kevadel eelarvet koostas ja selle projekti rahandusministeeriumisse läkitas, oli kogueelarve 26 miljoni võrra suurem.

"Aga rahandusministeerium ei pidanud vajalikuks lülitada seda summat meie eelarvesse, kuna valitsus teatavasti valmistab riigieelarve ette ja saadab riigikogusse. Kui riigieelarve detsembris parlamenti tuli, siis ei olnud seda numbrit seal enam," nentis Sibul.

Ta rõhutas, et kantselei eelarves on teatud read, millest igal juhul peab kinni pidada. Ja töötasu kuulub igal juhul "kohustuslike" ridade sekka.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474