21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei sai kätte tanklate rüüstamises kahtlustatavad

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid kinni neli isikut, keda kahtlustatakse viimasel ajal Harjumaal toimunud automaattanklate makseautomaatidest varastamises.

Politsei pidas Juri (s 1986), Nadežda (s 1983), Sergei (s 1978) ja Vladimiri (s 1986) kinni ööl vastu tänast. Kokku kahtlustatakse neid 10 varguskatses ja varguses, mis leidsid aset ajavahemikul 10.-20. jaanuarini erinevates Harjumaa automaattanklates.

Viimane varguskatse leidis aset veel ööl vastu teisipäeva, kus Harjumaal, Riisiperes asuvasse Alexela tankla makseterminali üritati sisse muukida, kuid raha kurjategijatel kätte saada ei õnnestunud.

Kokku on kuritegudega põhjustatud varalist kahju vähemalt 311 000 krooni, millest varaste saagiks langenud sularaha on veidi üle 11 000 krooni ja ühest tanklast ära viidud makseautomaadi väärtus on 300 000 krooni.

„Sularaha, mis on varastel õnnestunud makseautomaatidest kätte saada, on tühine, võrreldes kuriteoepisoodide arvu ja kahjuga, mis on tekitatud automaatide lõhkumisega,“ märkis Põhja ringkonnaprokurör Anneli Lumiste. „Kohtus süüdimõistmisel tuleb isikutel aga hüvitada kahju kogu kahjusumma ulatuses.“

Üks kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistatud.

Korduva varguse eest, mis on toime pandud grupi poolt, näeb seadus karistusena ette kuni viieaastast vangistust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474