22. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn arendab välispartneritega 36 miljoni eest ökoregiooni

Tallinna linn püüab välisprojekti kaudu parandada keskkonnaseisundit Läänemere piirkonnas ja luua siin eeldused maailma esimese ökoregiooni tekkeks.

Projekti kogueelarve on enam kui 36 miljonit krooni, millest Tallinna puudutava osa eelarveks kujuneb üle 1,56 miljoni krooni. Linnavolikogu nõustus, et välistoetus moodustab Tallinna projekti maksumusest 85% ning linna enda rahaline panus on 234 690 krooni, sealhulgas 2009. aastal 82 tuhat krooni, teatas linnavalitsus.

Linnavolikogu otsuse kohaselt võtab Tallinn lihtpartnerina osa Läänemere piirkonna programmi 2007–2013 välisprojektist „Balti 21 öko-regioon (Baltic 21 Eco Region)”. Projekti eesmärgiks on arendada Läänemere piirkond maailma esimeseks ökoregiooniks, kus majanduslik areng toimuks tasakaalus keskkonnakaitse ja sotsiaalse vastutusega.

Abilinnapea Taavi Aas märkis, et seni pole Läänemere piirkonna areng jätkusuutlikuks ja keskkonnasõbralikuks regiooniks kulgenud ootuspäraselt. Säästlikuks ei saa tema sõnul pidada ülemäärast maakasutust ega liigset nõudlust energia järele. „Seetõttu on äärmiselt vajalik parendada piirkonna potentsiaali ja keskkonnakaitset ning edukalt toimivaid lahendusi tundma õppida,” leiab Aas.

Tallinn taotleb projektist ennekõike hoonete säästvat energiakasutust, lähtudes omavalitsuse planeerimistegevusest. Vastava teadusliku uurimustöö aitab teha Tallinna Tehnikaülikool. Partneritena osalevad projektis Rootsi, Saksamaa, Poola ja Venemaa ülikoolid ning regioonid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474