23. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väo Elektrijaam alustas elektritootmist

Väo Elektrijaamas sünkroniseeriti täna edukalt generaator elektrivõrguga. Elektrijaam on nüüd tehniliselt komplekteeritud nii soojus- kui ka elektrienergia tootmiseks, teatas ettevõte.

"Tänane elektritootmise test tõestab, et jaam on tehniliselt komplekteeritud ja valmis alustama ka elektritootmist,“ ütles Väo Elektrijaama omanikfirma Digismart OÜ juhatuse esimees Andres Taukar. „Soojusenergia katsetootmine käib Väos juba detsembri keskpaigast ning seni on jaam andnud Tallinna tarbijatele umbes 9000 MWh soojusenergiat.“

"Väo Elektrijaama ühendamine Eesti riigi põhivõrguga on üks esimesi samme elektritootmise kaasajastamisel, mis suurendab riigi elektrivarustuskindlust ja taastuvatest allikatest elektri tootmist,“ ütles OÜ Põhivõrk juhatuse esimees Lembit Vali.

Jaam on plaanis lõplikult vastu võtta tellija poolt märtsis, seni jätkub veel tootmise häälestamine.

Tallinna piirile Väole rajatava soojus- ja elektrienergia koostootmisjaama võimsus on 25 megavatti ja soojusvõimsus 49 megavatti. Elektrijaama planeeritud elektritoodang on kuni 160 gigavatt-tundi aastas ja soojusetoodang kuni 400 gigavatt-tundi aastas.

Väo Elektrijaamas asub tööle kuni 20 inimest. Jaam hakkab kütusena kasutama puiduhaket, puidujäätmeid ja freesturvast, mille varumisega tegeleb ettevõte Väo Hake OÜ.

Väo Elektrijaama omanikfirmast Digismart OÜ-st kuulub 75 protsenti BEN Energy OÜ-le ja 25 protsenti Dalkia grupi ettevõttele AS Tallinna Küte. BEN Energy OÜ on 90 protsendiga U.S. Invest AS-ile kuuluv energeetikaettevõte, mis investeerib elektritootmisse ning -jaotusse Eestis ja mujal.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474