28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodulaenu tasumisega jääb jänni aina enam peresid

Kui aasta eest olid eluasemelaenu maksmisega hädas vaid üksikud pangakliendid, siis nüüd on makseraskused juba tuhandetel Eesti peredel.

Swedbanki klientidest on kodulaenuga hädas olevaid leibkondi tuhatkond, Sampo panga kinnitusel on nende kodulaenu klientidest tõsisemad makseraskused umbes paarisajal, kirjutab Postimees.

SEB raskustes laenuklientide arv võib kinnitamata andmetel hinnanguliselt ulatuda üle poole tuhande ning Nordea pangal paarisaja makseraskustes leibkonnani.

Laenumaksmisega hätta sattunud koduomanikele riigi abi andmist arutanud rahandusministeeriumi hinnangul võib Eesti Panga andmetele tuginedes eluasemelaenu tagasimaksmisega tänavuse aasta lõpuks raskusi olla kuni neljal protsendil laenuvõtjaist, mis tähendaks kuni 6000 perekonda.

Keskpanga andmeil ulatus eluasemelaenu klientide koguvõlg pankade ees detsembri lõpul 555 miljoni kroonini, seda on ligi kaks korda enam kui mullu juulis. Eesti Panga sügisprognoosi lisastsenaariumi järgi võivad üle 60 päeva viivises olevad laenud kasvada 2009. aastal ligi viie protsendini laenuportfellist. Selle tagajärjel võib laenukahjumite tase küündida 2,1 protsendini laenuportfellist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474