30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuhu minna tööle: Eesti firmad, mis värbavad inimesi

Playtech ootab häid tegijaid kümnetele ametikohtadele ja tundub, et 2009 tuleb nende jaoks tugev kasvuaasta, ütles Playtech Estonia kommunikatsioonijuht Martin Leiger.

Martin Leiger märkis, et tänavu jätkub ettevõtte kasv enam-vähem samasuguses kiires tempos nagu siiani - selle aasta sees plaanitakse lisaks juba Tallinnas tegutsevale sõsarettevõttele Videobet avada ka väike kontor. Tema sõnul jätkab firma palgasüsteemi positiivset arendamist, mingeid erakorralisi muudatusi pole põhjust olnud sisse viia. Headele spetsialistidele makstakse jätkuvalt head töötasu koos kõigi lisahüvedega, kinnitas ta.

Leigeri hinnangul on Playtechi tööpakkumiste vastu on olnud alati küllalt suur huvi, kuid viimastel kuudel on taotlusi tavapärasega võrreldes mitmeid kordi rohkem. "On tunda, et senine surve tööjõuturul on nõrgenenud ning tööotsijate arv kasvanud," kommenteeris Leiger. Tänu sellele on Playtech leidnud enam sobivaid kandidaate, mõistagi on suurenenud ka äraütlemiste arv. Leiger tõi välja, et Playtechi juures hinnatakse hetkel eriti töökoha stabiilsust ja majanduslikku kindlust.

"Aasta on ärilises plaanis alanud tempokalt, Playtech on saanud juurde mitmeid tähtsaid lepingulisi kliente, mis tekitab täiendavat kasvusurvet kogu korporatsioonis," märkis Leiger ja lisas, et neil tuleb järjekordne edukas aasta. "Playtech Estonia ei ole ainus Playtechi kasvukeskus – ka Bulgaaria arenduskeskuses toimub aktiivne värbamine ja laienemine," rääkis ta.

Skype palkab kümneid uusi töötajaid

Skype kavatseb 2009. aastal kümneid uusi töötajaid palgata, ütles Äripäevale Skype Eesti arendusjuht Ott Kaukver. "Esialgu pole majanduskriisist negatiivset mõju näha, pigem isegi vastupidi – tasuta kõned Skype’ilt Skype’ile, soodne helistamine välismaistele telefonidele või reisikulude asendamine videokõnedega teevad Skype’ist majanduslanguse ajal atraktiivse suhtluskanali," leidis ta. Kaukveri sõnul lõppes 2008. aasta Skype’ile juba 8. järjestikuse kasumliku kvartaliga.

Kaukveri hinnangul pole aga uute töötajate palkamine Eestis lihtne. „Mõned töökohad on meil täitmata olnud juba poolteist aastat,“ lausus ta. Kuna Tallinnas asub ettevõtte kõige suurem kontor, on sobiva tööjõu leidmine siia ka kõige keerulisem. Eriti suur defitsiit valitseb kogenud tarkvaraarenduse spetsialistide järele, täiendust vajavad Skype’i Windowsi ja Apple Mac'i klienditarkvara arendusmeeskonnad, samuti on tööd pakkuda projekti- ja ressursijuhtimise valdkonna ekspertidele.„Võrreldes paari aasta taguse ajaga, mil tarkvaraarendajaid oli eriti keeruline leida, on nüüd olukord siiski lihtsam. Loodame, et saame meeskonda heade spetsialistide näol sel aastal olulist täiendust,“ ütles Kaukver.

Elion võtab tööle üksikuid spetsialiste

Elioni Ettevõtted AS peadirektori Valdur Laidi sõnul korraldab Elion konkursse spetsialistide leidmiseks üksikutele ametikohtadele. "Samas adun plusse, mis tänase majandusseisu ja tööturu korrastumisega kaasnevad - konkursid on viljakamad ja pädevaid inimesi leida on kergem," leiab Laid. Tema hinnangul loob see hea võimaluse valdkonna tippspetsialistide värbamiseks ja senisest tõhusama töökorralduse loomiseks.

Laid märkis, et Elion on olnud eelnevatel aastatel keerulises olukorras, kuna tehnilise kompetentsiga töötajaid on raske leida. "Seetõttu oleme koostööd teinud mitmete õppeasutustega, mis on aidanud probleemi pisut leevendada," selgitas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474