1. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gasell: Suurimad kasvajad ja kukkujad ehituses

Suurimate kasumi ja käibe kasvatajate hulgas ei ole enam valdavalt ehituse ja kinnisvaraga seotud ettevõtted, tabeli tipus on ka muude alade firmasid. Suuri tõusjaid ja kukkujaid leidub aga ehitus- ja kinnisvarasektoris tänagi.

Kasumi kasvu TOPi esimeselt kohalt leiame tuukriteenuseid ja muid veetransporti teenindavaid tegevusi pakkuva OÜ UWS Baltic. Tabeli teine, OÜ Entri, tegutseb Hansakeskuse restoranina, trotsides raskustes vaevlevat toitlustusvaldkonda.

Kolmas koht, OÜ Sisoon, on eesti kapitalil põhinev ehitusettevõte, mis teeb nii ehitus- kui ka hooldus- ja remonditöid.

Aasta tagasi üle 6100kordse kasvuga suurim metallitoodete hulgimüüja OÜ Ductile Baltic ning teise koha saavutanud eramajade ehitamisega tegelev OÜ Dorbek Ehitus on välja kukkunud nii kasumikasvu TOPist kui kogu Gaselli tabelist. Mullu üle 800 korra kasumit kasvatanud OÜ Plekimees on tänavuse 34kordse kasvuga 166.-167 kohal, koondtabelis kohaks 271.

Käibekasvu TOPi võitnud, üle 50 korra käibes lisa teeninud OÜ Transring Tartu on ettevõte, mis tegeleb rahvusvahelise autokaubaveoga. Käibekasvu TOPis teisele kohale tõusnud OÜ Key on Tallinna ettevõte, mis tegeleb kinnisvaraga, pakkudes enda või renditud kinnisvara üürileandmist ja käitust. Kolmandale kohale jõudnud ning käivet 20 korda suurendanud Viljandi ettevõte OÜ Rivalo on edu saavutanud pehme mööbli hulgimüügiga.

Eelmisel aastal võitnud kinnisvaraarendajatel tänavu kõrgetele kohtadele tõusta ei õnnestunud. Mullused suuremad käibekasvatajad (OÜ Ülenurme Investeeringud, OÜ Saarte Investeering ja OÜ Kalda Majad) sel aastal käibekasvatajate tabelisse ei mahtunud. Välja langesid nad ka Gaselli TOPi ettevõtete seast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474