5. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA kinnisvaraturg teeb varsti põhjad

USA kinnisvarahinnad Floridas lõpetades Californiaga on kukkunud tipust keskmiselt 50%. Hindade stabiliseerumine paistab silmapiiril, seda tõenäolises aasta viimases kvartalis. Vähemalt nii arvab Moody's Economy.com.

Kuni 62% USA 381 linnapiirkonna kinnisvarahinnad on kukkunud tippudest kahekohalise protsendi võrra, näitas tänane raport. Kukkumine on olnud suurem kui 20% sajas USA linnapiirkonnas, kirjutas Economy.com.

"Halvenenud majandusolukorrale ning nõrgenenud kinnisvaraturule vaatamata on positiivseid märke, mis annavad lootust, et põhi on lähedal," seisis raportis. Raporti järgi soodustab põhja tegemist agressiivsemad USA seadusemeeste sammud, mis võimaldaksid kinnisvaraturul kosuma hakata selle aasta lõpus. Siiski nähakse uute elamute ehitamiste madalseisu kuni 2011. aastani.

Prognoosi järgi teevad USA kinnisvara hinnad põhja 2010. aasta teises kvartalis, olles tipust kukkunud 65,4%. Kinnisvarahindade tipp tehti 2006. aasta esimeses kvartalis.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474