13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaa tööturuamet: päevas arvele 30 inimest

Statistikaameti andmetel oli neljanda kvartali töötuse määr kõige madalam (4%)Pärnumaal . Sellel aastal esimestel kuudel on töötuse määr kasvanud 7 %, arvab Pärnumaa tööturuameti juhataja.

Tööturuameti Pärnumaa osakonna juhataja Ivo Pärnat ütles, et Pärnumaal on sellel aastal töötuse määr kindlasti kasvanud ja ulatub viimaste andmete kohaselt pea 7%. "See jääb kuskile 6,2-6,5% kanti," ütles Pärnat.

"Keskmiselt võtame iga päev 30 inimeste töötuna arvele ja kokku on neid juba 2900 inimest," leidis Pärnat. Teame, et lähiajal plaanivad ettevõtted inimesi koondada, mainis Pärnat ja lisas, et ettevõtted on Pärnumaa tööturuametile sellest teatanud. "Lähikuudel peaks tööta jääma veel ligi 400 inimest," ütles ta. "Aga need on ainult koondamised," rääkis Pärnat.

2008. aasta esimesel poolel 4% piires püsinud töötuse määr kasvas aasta teisel poolel hüppeliselt ja tõusis IV kvartalis viimase kolme aasta kõrgemaile tasemele. Töötuse määr oli eelmisel aastal 5,5%, sealhulgas neljandas kvartalis 7,6%. Võrreldes detsembri lõpu seisuga kasvas jaanuaris registreeritud töötute arv 8438 inimese võrra ehk 28%. Võrreldes 2008. aasta 31. jaanuariga kasvas töötute arv 146,3%.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474