13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötus neljandas kvartalis 7,6%

Töötuse määr oli eelmisel aastal 5,5%, sealhulgas neljandas kvartalis 7,6%, teatas statistikaamet. Maakonniti oli aasta keskmine tööpuudus suurim Ida-Virumaal ja väikseim Pärnumaal.

2008. aasta esimesel poolel 4% piires püsinud töötuse määr kasvas aasta teisel poolel hüppeliselt ja tõusis IV kvartalis viimase kolme aasta kõrgemaile tasemele.

Maakonniti ulatus töötus 4%st Pärnumaal 10%ni Ida-Virumaal. Märkimisväärselt kõrge oli töötuse tase ka Põlvamaal (8,9%) ja Valgamaal (8,5%).

Töötute arv kasvas viimases kvartalis 54 000ni. Tööturuametis olid neist registreeritud vaid ligi pooled (26 000).

Tööga hõivatuid oli IV kvartalis 653 000, mis on 8000 vähem kui III kvartalis. Hõive vähenemisega põllumajandus- ja tööstussektoris kaasnes teenindava sektori osatähtsuse kasv. Eelmise aasta neljandas kvartalis töötas 64% hõivatutest teenindavas sektoris, aasta varem 60,5%. Tegevusalati vähenes kõige rohkem põllumajanduses, ehituses ja töötlevas tööstuses hõivatute arv, kõige rohkem kasvas kaubanduses töötajate arv.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474