17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puiduettevõtte juht: palga seitsmeprotsendine kärbe on liiga väike

Kui ettevõte on suurtes raskustes, siis palgakulude kärpimine seitsme protsendi võrra ei too leevendust, ütles Püssi plaaditehase ASi Repo Vabrikud juhatuse esimees Tiit Kolk.

„Muidugi sõltub see sellest, kui oluline kuluartikkel palgafond konkreetses ettevõttes on, kuid mulle tundub seitse protsenti siiski liiga vähe,“ lausus Kolk. „See tekitaks vaid paksu verd.“

Kolgi sõnul püüdsid nemad Repo Vabrikus palku kärpides saavutada iga töötajaga individuaalse kokkuleppe. „Meil õnnestus kõikide töötajatega saada kokkuleppele, et alates 1. veebruarist vähendame nii tööaega kui ka töötasu,“ rääkis Kolk ja lisas, et maksimaalne kärbe ulatus 40 protsendini.

Kolk ütles, et kui paljud teised puidusektoris tegutsevad ettevõtted saavad mängida vahetustega ehk panna ettevõtte näiteks kahe vahetuse asemel ühes vahetuses tööle, siis Repo Vabrikul see võimalus puudub. „Meie tehnoloogia seda ei võimalda,“ sõnas Kolk. „Me kas seiskame töö üldse või töötame neljas vahetuses ehk ööpäev läbi.“

Kolgi kinnitusel ei plaani nad tööle kedagi juurde võtta. „Kui aga selline vajadus tekiks, siis kindlasti ei saaks me seda teha diskrimineerivatel tingimustel ehk me ei saaks uut inimest võtta tööle madalamale palgale, kui oli endine töötaja,“ lisas Kolk.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474