18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhofi omanikud investeerisid ettevõttesse 127 miljonit krooni

Ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügiketi Bauhof (Ehitus Service OÜ) omanikud otsustasid 2008. aasta detsembris suurendada ettevõtte osakapitali.

Selleks investeeriti suunatud emissiooni käigus ettevõttesse täiendavalt 127 miljonit krooni, teatas ettevõte. Lisakapital on mõeldud eelkõige Bauhofi turuosa kasvatamiseks ning edasise laienemise toetamiseks Eestis ja Leedus.

Bauhofi müügidirektor Janek Kalbin ütles Äripäevale, et lisatud raha kasutatakse Võru kaupluse ja kahe Leedu kaupluse avamiseks. Võru kauplus on hetkel sisustusjärgus.

Kas Bauhof teenis mullu kasumit või jäi 1,027 mld kroonise käibe juures kahjumisse, ei soostunud Kalbin avaldama. "Tulemused pole veel auditeeritud ja tahaksime olla võimalikult täpsed," põhjendas ta.

Vastuseks küsimusele, kas Bauhof võis investeerida vajadusest tõsta osakapitali, kuna see langes alla seaduses sätestatud piiri, ütles Kalbin: "Täpsustasin ja kõik on korras. Meie omakapital on oluliselt suurem kui osakapital."

Kalbini sõnul oli Bauhof oma sektoris üks väheseid, kui mitte ainus, kes suutis 2008. aastal käivet 2007. aastaga võrreldes kasvatada. „Arvestades samal ajal sektoris valdavalt toimunud olulisi käibelangusi, tähendab see ühtlasi ka Bauhofi turuosa märgatavat kasvu. Käesoleval aastal on plaanis ettevõtte turupositsiooni veelgi tugevdada,” ütles Kalbin.

Bauhof on kümnes Eesti ja neljas Leedu linnas tegutsev rahvusvaheline ehitus-, viimistlus- ja aiakaupu pakkuv kauplusekett. Bauhofi kauplused asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Viljandis, Jõhvis, Kuressaares, Põlvas, Haapsalus ja Valgas. Sel kevadel avatakse kauplus ka Võrus.

Bauhofi kaubamärgi all tegutseva Ehitus Service OÜ käive oli 2008. aastal 1,027 miljardit krooni. Ettevõte annab tööd ligi 500 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474