20. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobe veab skandaalset Rävala 8 projekti

Investeerimisfirma Kobe gruppi kuuluv Kobe R8 sõlmis projektijuhtimislepingu Rävala 8 büroohoonet haldava ettevõttega OÜ Rävala Kaheksa, lisaks omandas ettevõtte büroohoone omanikfirmas 10 protsendilise osaluse.

Rävala 8 hoone ongi seesama hoone, mille pärast käib Villu Reiljani altkäemasusüüdistuses kohtuasi.

Poolte kokkuleppel on tehingu maksumus ja tingimused konfidentsiaalsed. ASi GO Group nõukogu liikme Tiit Pruuli sõnul oli kokkuleppe eesmärk kaasata Kobe meeskonna projektijuhtimiskompetents. ”Kobe ülesandeks jääb kogu igapäevase tegevuse juhtimine, selle suurepärases asukohas paikneva büroohoone atraktiivsuse tõstmine potentsiaalsete üürnike jaoks ja erinevate pikaajaliste äriplaanide väljapakkumine ning analüüs,” ütles Pruuli.

Kobe Investments nõukogu esimehe Veljo Kuuse sõnul soosib tänane majandussituatsioon Rävala 8 tüüpi büroohoonete positsiooni turul. ”Hea asukoht ja mitte liiga luksuslik, mistõttu saame pakkuda üürnikele väga head hinda, paindlikke tingimusi ja teha vajadusel ka investeeringuid iga konkreetse üürniku huve silmas pidades,” ütles Kuusk.

Rävala 8 hoonete üldpind on 17 000 ruutmeetrit. OÜ Rävala Kaheksa suuraktsionärid on GO Grupi asutajad.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et süüdistuse järgi nõudis Villu Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist. Uurimise andmetel saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud ASilt Wipestrex Grupp ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ning OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni. Kohtus keegi asjaosalistest ennast süüdi ei tunnistanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474