20. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco: alanud mõõn tingis aktsiate müügihuvi

Aktsiate müük on olnud pidev protsess ettevõtete ühinemise järel, kuid edaspidi langev aktsia hind tekitas sügisese müügihuvi, ütles Sweco Projekt juhatuse esimees ja endine aktsionär Aare Uusalu.

“Aktsiate müük on olnud pidev protsess ühinemise järel. Ma ei saaks öelda, et mingi kiire liikumine on mingil ajal toimunud,” kommenteeris ta ettevõtte aktsiate liikumist eelmise aasta sügise ja tänavu veebruari vahel.

“Ühinemise ajal oli aktsia hind küllaltki soodne kohalike aktsionäride jaoks, edaspidi majandus langeb ja tõenäoliselt langeb ka aktsia hind mõneks aastaks. Sellest on tingitud müügihuvi,” lisas ta.

Uusalu sõnul pole keegi aktsiate ostu-müügi initsiatiivi üles näidanud. “Rootslased ei ole olnud väga huvitatud nende ostmisest ega ka inimesed pole neid massiliselt müünud kunagi. Protsess on oma loomulikku rada pidi käinud,” märkis Uusalu.

“Müüjaid on olnud kõikidest endistest firmadest (ETP Grupp, Eesti Projekt ja Sweco Eesti), siin ei saa kedagi eraldi välja tuua. On küllalt selliseid, kes on kõik oma aktsiad ära müünud,” ütles ta. Uusalu tunnistas, et kuulub ka ise viimaste hulka. “Müüsin 2008. aasta sügise ja selle aasta veebruari vahel kõik oma Sweco aktsiad.”

Ta lisas, et aktsionäride arv oli enne ühinemist 96 ja viimane arv on Uusalu andmetel 28.

“Kuna Rootsi poole käes oli enamusosalus kogu aeg, on nad saanud teha kogu aeg kõik otsused, mida on tahtnud. Aktsionäride kooseisu muutus õiguslikust ei muuda seisukohast midagi. See muudab juhtimise lihtsamaks – aktsionäride koosolekul pole enam nii suurt aktsionäride hulka, aktsionäre on järel algusega võrreldes 1/3,” rääkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474