25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rumeenia fondi edukustasu oli ligi 7 miljonit krooni

Rumeenia kinnisvarasse investeeriva IPC fondi edukustasu oli 430 000 eurot (6,7 mln kr) ning IPC jätkab kindlasti reinvesteerimist.

"Investeerimisprogrammist saadud raha on investoritele välja makstud ja see on juba investorite otsus, kas nad plaanivad edasi investeerida. Nii palju kui keegi investeeris, vastavalt sellele oli ka tootlus. Kindlasti me plaanime investeerimise võimalusi välja pakkuda," rääkis Äripäevale IPC kaasosanik Indrek Elhi.

Meie partnerid on osaliselt investeerinud küll, märkis ta ja lisas, et on ka ise programmi investeerinud. Seda ei osanud Elhi öelda kui palju ta ise projektist teenis. "Pole seda kunagi arvestanud. Loomulikult plaanin teenitud summa edasi investeerida nii uutesse kui ka olemasolevatesse projektidesse."

"IPC jätkab kindlasti reinvesteerimist koguaeg. Meie osanikud ei plaani lähiaegadel raha välja võtta," sõnas Elhi.

Uutest projektidest rääkis Elhi, et erinevad äriliinid on töös ja investeerimine käib, aga avalikku rahatõstmist pole tehtud ei 2008 ega veel sel aastal, aga ettevalmistused käivad. "Täpselt ei taha veel praegu välja hüüda enne, kui pole veel ise kindel kuhu raha paigutada."

"Peatähelepanu on siiski veel Rumeenial. Kinnisvara sektor on praegu stand-by's. Meil on ettevalmistamisel ka kinnisvaraarendus projekt, aga vaatame, mis turg teeb ja siis otsustame, et mis projekt millal võiks käivituda," ütles ta.

Elhi sõnul on IPC investeerinud erinevatesse valdkondadesse. "Meil on selline ettevõte nagu First Office, mis on äriteenuse ettevõtte, pakume Bukaresti ärikeskuses büroopindasid koos kogu teenusega: sekretäri-, IT-teenus jne. Pindasid võetakse praegu väga hästi. See äri läheb väga hästi, kas siis, kui majandus on kiirelt kasvav või pigem languses," selgitas ta.

"Büroopinna suurust ja töökohtade arvu saab valida ning palju huvilisi on nende hulgas, kes Bukarestis on varasemalt rentinud suuri pindasid ja täna tõmbavad oma tegevust kokku. Need tulevad meile üle, rendivad oma suuremad pinnad välja ja toovad oma mõned töötajad meie ärikeskusesse üle," rääkis Elhi.

Tema sõnul on see täna päris hästi töötama hakanud, mis polnud üldse plaanis, aga majandusolukord mängis ise niimoodi kätte. "See on väga edukas projekt ning me tahame seda laiendada teistesse Ida-Euroopa linnadesse. Veebruaris laiendame oma Bukaresti keskust ligi poole võrra ja aasta teises pooles vaatame, kuhu võiks edasi laieneda."

"Oleme ette valmistamas autopesulaketti The Car Shower nime all, loodame selle aasta jooksul üks või kaks automaatpesutänavat püsti saada Rumeenias. Seda opereerime ise, investeerime aktiivselt erinevatesse valdkondadesse. Oleme investeerinud juba kaks aastat mitte kinnisvaraga seotud valdkondadesse," tõdes ta.

"Praegu tegelema kolme valdkonnaga: kinnisvara, First Office, The Car Shower. Oleme kiikamas õrnalt energeetika sektorisse ja jaekaubandussektorisse, aga hetkel on veel liiga vara öelda, et mis neist saab," ütles Elhi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474