27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige suurem palgakasv oli Ida-Virus

Samal ajal kui Eestis tervikuna aeglustus palkade tõus eelmise aasta lõpus märgatavalt, on Ida-Virumaa kerkinud kõige kiirema palgakasvuga maakonnaks.

Kolmapäeval statistikaameti avaldatud andmetel oli eelmise aasta neljandas kvartalis keskmine brutopalk Ida-Virumaal 10 699 krooni. See on 14,7 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Eesti keskmine palk kerkis aastaga vaid 6,9 protsenti ja ulatus 13 117 kroonini, kirjutas Põhjarannik.

Ülejäänud Eestiga võrreldes märgatavalt kiirem palgatõusu tempo on toonud Ida-Viru palgataset hoogsalt lähemale ka Eesti keskmisele. Kui 2007. aasta lõpus moodustas Ida-Viru keskmine palk Eesti keskmisest 76 protsenti, siis aasta hiljem juba 81,6 protsenti.

Viimase viie aasta jooksul on Ida-Virumaa keskmine palk tõusnud üle kahe korra. Seejuures eriti pika sammuga on liigutud kahel viimasel aastal - 2006. aasta lõpus oli keskmine palk maakonnas vaid 7299 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474