27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara küsib saneerimiskavaga 4aastast armuaega

Vahetult enne aastavahetust kohtult saneerimiskaitset palunud kinnisvarafirma Q Vara küsib võlakirjainvestoritelt neljaaastast armuaega ning õigust laene tagasi maksta siis, kui neile kinnisvara müügist raha laekub.

Pankade nõuded lähevad 100% rahuldamisele, kuid kõrvalnõuded kantakse maha. Võlakirjainvestorid saaks 5 miljoni euro asemel tagasi 3 miljonit eurot, ülejäänud kantaks maha. Saneerimiskavas on loetletud arvukalt väiksemaid võlausaldajaid, kes kaotaksid 50% nõudest, ja nagu pangalaenude ja liisingute puhulgi, kõrvalnõuded kantaks maha.

Lisaks nõuab Q Vara, et praegune võlakirjade tagatisagent Sampo pank vahetataks advokaadibüroo vastu ning võlakirjad tuleks börsilt ära.

Ühtlasi selgub saneerimiskavast, et Q Vara on võtnud Carmen Kassi ja Jürgen Järviku firmalt Novaator Invest 15 miljonit krooni saneerimislaenu, mis makstaks tagasi täies ulatuses ja enne, kui kolmandasse sorti liigitatud võlausaldajad oma nõuetest 50% kätte saavad.

Alo Lillepeale, Ivo Lillepeale ja Tanel Peetersile on ette nähtud motivatsioonipakett, mis annab neile eelisaktsiad ning 10% kasumiosast, mis ületab nelja aasta jooksul 100 miljonit krooni.

Q Vara kohustuste maht oli 7. jaanuari seisuga 351,5 miljonit krooni. Sellest moodustas 186,7 miljonit krooni võlg investoritele, 127,7 miljonit krooni võlad pankadele, 22 miljonit krooni võlad hankijatele ning 15 miljonit krooni Novaator Investilt võetud saneerimislaen.

Kuna müümata elamispindade, projektide ja kinnistute turuväärtusele hindamisest saneerimiskavas juttu ei olnud, pole seda ilmselt tehtud.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474